250 gram Speculaas koekjes mix, 100 gram boter in blokjes, 20 gram ei. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.Doe alle ingredienten in een grote kom en wrijf door de handen tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast. Rol/druk het deeg vervolgens in de plank die met bloem bestrooit is. Los de koek uit de plank vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koeken met het overgebleven ei. bak ze in een voorverwarmde oven van 170C (heteluchtoven 160C) in ca. 12- 15 minuten licht bruin. Laat de koekjes afkoelen.
Ingrediënten:TARWEbloem, Suiker, LUPINEmeel (getoast), Rijsmiddel: E450i, Rijsmiddel: E500ii, Glucosestroop (gedroogd), Dextrose, Invertsuikerstroop, Weipermeaat [MELK], Bakkerszout, Specerijen.