0 Your Mandje

Tabel Hoeveelheden

Hoeveel moet je van alle ingrediënten in een taart doen? Hier een aantal tabellen met hoeveelheden, die je kunt gebruiken om te bepalen hoeveel fondant je nodig hebt, of hoeveel eieren en boter er toegevoegd moeten worden aan de mixen. De tabellen zijn gebaseerd op verschillende bakvormen; waaronder de veelgebruikte ronde bakvormen, een vierkante bakvormen en allerlei verschillende bakvormen welke we verkopen.

Klik op de bakvorm om de hoeveelheden te kijken.

Ronde bakvormen 7 cm Ronde bakvormen 10 cm Vierkante bakvormen 7 cm Vierkante bakvormen 10 cm Rechthoekige bakvormen 7 cm Hart bakvormen 7 cm Diverse bakvormen

De hoeveelheden zijn gebaseerd op taarten van verschillende groottes, overal wordt een indicatie gegeven van het aantal stukjes (gemiddeld 20 gram per persoon) dat je uit een taart kunt halen. Laat het ons weten als er zaken niet kloppen of als je vindt dat er een bakvorm bijgeplaatst moet worden.

Ronde bakvormen (7 cm hoog)


Ronde bakvormen 7 cm De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met de ronde bakvormen van 7 cm hoog van PME. Deze bakvormen zijn kwalitatief goed en kunnen jaren mee. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Ronde bakvormen (7 cm)'

  • Hierbij de hoeveelheden die horen bij de ronde bakvormen van 7 cm hoog.
  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie

Ronde bakvormen (10 cm hoog)

Ronde bakvormen 10 cm De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met de ronde bakvormen van 10 cm hoog van PME. Deze bakvormen zijn kwalitatief goed en kunnen jaren mee. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Ronde bakvormen (10 cm)'

  • Hierbij de hoeveelheden die horen bij de ronde bakvormen van 10 cm hoog.
  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie.

Vierkante bakvormen (7 cm hoog)

Vierkante bakvormen 7 cm De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met de vierkante bakvormen van 7 cm hoog van PME. Deze bakvormen zijn kwalitatief goed en kunnen jaren mee. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Vierkante bakvormen (7 cm)'

  • Hierbij de hoeveelheden die horen bij de vierkante bakvormen van 7 cm hoog.
  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie

Vierkante bakvormen (10 cm hoog)

Vierkante bakvormen 10 cm De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met de vierkante bakvormen van 10 cm hoog van PME. Deze bakvormen zijn kwalitatief goed en kunnen jaren mee. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Vierkante bakvormen (10 cm)'

  • Hierbij de hoeveelheden die horen bij de vierkante bakvormen van 10 cm hoog.
  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie

Rechthoekige bakvormen (7 cm hoog)

Rechthoekige bakvormen 7 cm De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met de rechthoekige bakvormen van 7 cm hoog van PME. Deze bakvormen zijn kwalitatief goed en kunnen jaren mee. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Rechthoekige bakvormen (7 cm)'

  • Hierbij de hoeveelheden die horen bij de rechthoekige bakvormen van 7 cm hoog.
  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie

Hart bakvormen (7 cm hoog)

Hart bakvormen 7 cm De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met de hart bakvormen van 7 cm hoog van PME. Deze bakvormen zijn kwalitatief goed en kunnen jaren mee. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Hart bakvormen (7cm)'

  • Hierbij de hoeveelheden die horen bij de hart bakvormen van 7 cm hoog.
  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei, boter en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie

Meerdere verschillende bakvormen

Meerdere verschillende bakvormen De gebruikte verhoudingen voor biscuitmix, cakemix en fondant en marsepein zijn gebaseerd op ervaringen met meerdere verschillende bakvormen. Alle hoeveelheden wordt weergegeven in grammen en gaan uit van een volledig beklede zijkant en bovenkant met fondant of marsepein.

Uitleg bij de tabel 'Hoeveelheden Meerdere bakvormen'

  • De hoeveelheid fondant en marsepein is gelijk en wordt in grammen weergegeven.
  • 1 portie per persoon is ongeveer 20 gram.
  • De 'biscuitmix' is Mix voor Biscuit van Bake Delicious en is luchtig van structuur.
  • De 'cakemix' is Mix voor cupcakes van Bake Delicious en is iets steviger dan biscuitmix.
  • De mix, ei, boter en water is in grammen gemeten.
  • 1 medium ei is ongeveer 50 gram
  • Bekijk hier de printversie

 

Ronde bakvormen 7 cm Ronde bakvormen 10 cm Vierkante bakvormen 7 cm Vierkante bakvormen 10 cm Rechthoekige bakvormen 7 cm Hart bakvormen 7 cm Diverse bakvormen

 

Voorbeelden taarten