0 Your Mandje


How To: Chocolade reepjes maken

Hier laten we stap voor stap zien hoe je zelf chocolade reepjes kunt maken. Dit kun je gebruiken om een taart mee te decoreren (wat wij in dit geval hebben gedaan). Maar je kunt er ook leuk mee experimenteren door zelf chocoladereepjes te maken met verschillende smaken, met bijvoorbeeld chili om eens een idee te geven.

Wat kun je allemaal smelten? Natuurlijk de chocolade (callets) van Callebaut, welke we in meerdere smaken en hoeveelheden hebben. Maar ook de deco melts, welke in allerlei kleuren te koop zijn. In het onderstaande voorbeeld hebben we de roze deco melts gebruikt en de chocolade mold tablet van Silikomart.

De voorbereiding

Voordat je aan de slag kunt zul je ervoor moeten zorgen dat je een aantal dingen in huis hebt. De deco melts, of chocolade callets, een magnetron, een bakje of schaaltje wat in de magnetron kan, bakpapier, een eetlepel en een plat kwastje.

Werkwijze, al doende leer je

We zijn dit gaan proberen en je kunt zien dat het op meerdere manieren gedaan kan worden. We begonnen de mold te vullen met het bakje zelf, om het vervolgens met een klein paletmes uit te smeren. Het nadeel hiervan is dat het een beetje smeren werd. De melts/chocolade stolt best snel en dan wordt uitsmeren lastiger. Het ging veel eenvoudiger met een een lepel, minder gesmeer en dus ook minder noodzaak om het paletmesje nog te gebruiken.

Korte toelichting bij een aantal stappen

17. De musketzaadjes zijn op de 'veeg' gelegd toen het nog niet uitgehard was.

18. Als idee kun je ook eerst musketzaadjes in de mold doen voordat je de chocolade erin giet. Dit kun je ook doen met bijv gekruimelde nootjes welke dan op je chocoladereepjes vastzitten als ze gestold zijn.

De laatste paar foto's (19 en 20) laten zien dat we ze gebruikt hebben ter decoratie op in dit geval een red velvet taart.













Voorbeelden taarten