•  Lage verzendkosten
  •  'Vaste klanten' programma
  •  Veel How to's en voorbeelden
  • > 2000 producten op voorraad

Marsepein of fondant

fondant of marsepein

De keuze tussen het gebruiken van fondant of marsepein is een persoonlijke keuze. Beide producten zijn geschikt om taarten en cupcakes mee te bekleden en versieren. Verschillen zitten in de smaak, hoe het product aanvoelt en hoe je er mee werkt.

Smaak en structuur

Fondant is een suikerpasta en is dus behoorlijk zoet van smaak. Marsepein bevat ook suiker maar heeft als extra ingrediënt amandelen en smaakt daar dus ook naar. Door de amandelen voelt marsepein ook vettiger aan en het is iets stugger dan fondant om mee te werken.

Kleuren

klerugel wilton

De kleur van basis marsepein en fondant verschilt ook. Fondant is altijd wit terwijl blanke marsepein niet helemaal wit is. Als je echt witte marsepein wilt kun je dit kopen of zelf kleuren. Van zowel fondant en marsepein zijn er voorgekleurde versies te koop maar je kunt ook de basis fondant of marsepein zelf kleuren.

Om zelf je fondant of marsepein te kleuren heb je kleurstof op gelbasis nodig. Deze is van verschillende merken zoals Americolor en Wilton. Americolor heeft handige flesjes waarmee je per druppel de kleurstof kunt doseren. Wilton heeft potjes, met een cocktailprikker kun je dan gemakkelijk de kleurstof op je fondant of marsepein aanbrengen.

Zodra je een beetje kleurstof hebt aangebracht op je fondant of marsepein kun je dit er doorheen kneden. Dit blijf je net zolang doen tot het egaal van kleur is. Als je dan de kleur nog te licht vind kun je extra kleurstof toevoegen en weer kneden. Blijf dit herhalen tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

 

Wil je nog meer weten over fondant en/of marspein? Meer informatie vind je op de volgende pagina's:

  

How To's | doe het zelf!

How To's basistechnieken
How To's kindertaarten
How To's themataarten