How To: Oeps de paashaas taart (2/2)

'Oeps de paashaas'  ... op deze pagina werken we toe naar het eindresultaat, het beschrijft de laatste stappen om hem af te maken.

De neus, de oren en de schaal 

Linksboven en rechtsboven. Maak 2x een bolletje bruine marsepein en druk deze een beetje plat. Deze 2 samen moeten zijn neus gaan worden. Hierboven zie je dat het voor ons ook een beetje proberen was aangezien de 2 bolletjes van de neus los geplaatst zijn terwijl ze uiteindelijk leuker naast elkaar zitten zoals je kunt zien bij het 'eindresultaat'. 

Linksonder. Maak een rondje bruine marsepein (gebruik iets meer dan de eerdere bollen) en druk deze een beetje plat. Deze moet het effect gaan creeeren dat de eierschaal wat los zit van het hoofd en zorg er ook voor dat de oren vastzitten aan de kop. Ook hebben we hier een klein rondje met witte fondant gebruikt om de ogen mooi te accentueren, je moet de 2 bolletjes dezelfde richting plaatsen omdat het een schijnsel van de zon moet voorstellen. Je kunt hem zo ook scheel laten kijken, maar dat terzijde ;-)

Rechtsonder: Plaatst de eierschaal op de 'dot marsepein'. Let op; erg belangrijk is dat de eierschaal uitgehard is voordat je deze hierop plaatst. Als je hem niet voldoende laat uitharden dat zakt de schaal in en is het effect van een eierschaal weg. 

De vacht van de paashaas

Nu moeten we hem het effect geven van een vacht. Dit kan vrij eenvoudig door de marsepein met een puntige tool te gaan bekrassen. De 'neusballen' zijn ook nog met een puntig tooltje van wat gaten voorzien.

 

De versiering van de eierschaal

Het maakt eigenlijk niet uit wat je hier mee doet, je kunt je fantasie de vrije loop laten. Wij hebben hier voor Odense rolfondant lichtblauw gekozen en de vlindertjes zijn gemaakt met lichtroze. De randjes zijn gemaakt met de Straight Frill Cutters

Onder: onderaan de taart zie je dat we het ei in het gras hebben gelegd. Groene eetbare ouwelsprinkles zijn hier ideaal voor. 

Het uitharden van de eierschaal

Let op: wacht hier niet te lang mee, doe dit direct nadat je deze uitgesneden hebt uit de lap witte fondant. Het uitharden heeft simpelweg veel tijd nodig. Fondant wordt uit zichzelf al hard na verloop van tijd, maar bij dit soort klusjes is het verstandig om ook nog tylose toe te voegen aan de fondant. Daarmee wordt het sneller en beter hard.

Linksboven. Leg de lap over de buitenkant van het ronde kommetje. Hiermee droogt de buitenkant van de fondant.

Rechtsboven: Als je het idee hebt dat de buitenkant wel redelijk hard geworden is moet je hem in dezelfde kom aan de binnenkant plaatsen, hiermee zorg je ervoor dat ook de binnenkant van het fondant voldoende uit kan harden.

Onder: Als finishing touch hebben we hem snorharen gegeven. Omdat 'alles moet eetbaar zijn' het credo is hebben we dat hier ook gedaan. We hebben een aantal spagetti slierten zwart gemaakt met zwarte kleurstof.


En daar is ie dan ... 'Oeps de paashaas' 

 

Vorige Eerste pagina

"How To Oeps de paashaas"
  Tweede pagina

"How To Oeps de paashaas"
Volgende