How To: Paascupcakes maken (1/2)


De paasbrunch is een prachtig excuus om eens aan de slag te gaan en leuke cupcakes te maken. Ook is het, naast het feit dat het pasen is, het begin van de lente, met alle vrolijke tafereeltjes en kleuren die er bij horen.

Zo ook deze 'paascupcakes' waar het ei uitkomt en het kuikentje tevoorschijn is gekomen.
     


Hier leggen we stap voor stap uit hoe we het hebben gedaan.

Bak de cupcakes en smeer ze af met botercreme.

Rol een dunne laag witte fondant uit en gebruik de 7 cm ring om 2 rondjes te maken.

Doe hetzelfde met de gele fondant, hier heb je er 4 van nodig.

De basis van de 6 cupcakes is 2x wit en 4x geel.

Gebruik een flute/vein tool om het 'kraken van het ei' te maken, je gebruikt hiervoor de puntige kant. Voor de ene kun je een enkele doen, voor de daarop volgende een dubbele, als er maar verschil te zien is.

Rol een klein stukje rode fondant uit en maak 5 kleine vierkantjes en geef ze net onder het midden een kleine inkeping zodat je hem een beetje kunt vouwen. Dat uitsteken kan met een kleine plunger cutter of je moet het zelf uitsnijden. Dit is bedoeld voor de snaveltjes.

Plak het snaveltje op het cupcake nummer 2.

Gebruik de sterretjes plunger cutter om 3 sterretjes uit het witte rondje te halen.


 

Vorige   Eerste pagina

"How To Paascupcakes"
  Tweede pagina

"How To Paascupcakes"
  Volgende