0 Your Mandje

Volkorentarwemeel 1 kg - Funcakes

 Volkorentarwemeel  1 kg - Funcakes, fig. 1

Ga over afbeelding voor vergroting

3,09
Niet op voorraad
INBA108
Verzenden

  • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag nog verstuurd.
  • Gratis verzenden boven € 60,-
Bij Taarttoppers

Maak heerlijk volkoren of meergranenbrood met Volkorentarwemeel van Funcakes. Het meel is gemaakt van volkoren tarwe en heeft een lichtbruine kleur. Omdat de meeste voedingswaarden in de buitenste laag van het graan zitten, is dit meel rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Deze meelsoort heeft een mooi bakkarakter en is ideaal voor het maken van stevig volkoren (meergranen) brood. Voeg de FunCakes Broodverbeteraar toe aan je recept om het deeg gemakkelijker te verwerken en het brood langer vers te houden. Het Volkorentarwemeel is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen. Halal gecertificeerd. 100% volkoren graan en eiwitrijk meel. Tarwemeel gemalen uit een selectie van tarwe van hoge kwaliteit. Gemakkelijk te verwerken. Uitstekend meel voor alle soorten meergranenbrood. Aanbevolen voor het maken van broden en kleine broodjes. Inhoud: 1 kg.

Basisrecept volkorenbrood: Benodigdheden: 500 gr FunCakes 100% volkorentarwemeel, 7 gr FunCakes gedroogde gist, 25 gr FunCakes broodverbeteraar bruin/volkoren, 10 gr zout, 330 ml water (30°C), eventueel sesamzaad of havervlokken, Plastic folie, bakpapier van PME en Wilton afkoelrek.

Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet raken in de kom voordat je begint met kneden. Kneed het gedurende 10-15 minuten tot een mooi deeg. Bij gebruik van een mixer, zet dan de deeghaak op de mixer en mix 12 minuten op de middelste stand. Check of het deeg goed gekneed is door een klein balletje uit elkaar te trekken tot een bijna doorzichtig vliesje. Breekt het deeg niet, dan is het klaar. Vorm er een bol van, zorg dat er spanning op de bol staat. Leg de bol terug in de kom en dek af met plastic folie. Laat het op een warme plek 30-45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot geworden is. Je kunt hiervoor ook de oven gebruiken. Zet de oven op 30°C (boven- en onderwarmte) en plaats een bakje water in de oven. Druk na deze ‘bolrijs’ het deeg plat zodat alle lucht eruit gaat. Probeer een plak te maken van 30x20 cm. Rol het deeg stukje bij stukje strak op, duw het na elke keer rollen even goed aan. Maak de bovenkant eventueel nat met wat water en rol het door sesamzaad of havervlokken. Leg het met de naad onderop op een bakplaat met bakpapier en laat het nogmaals 90 minuten rijzen op dezelfde manier als de eerste keer.

Afbakken: verwarm de oven voor op 240°C (boven- en onderwarmte) en breng de temperatuur terug naar 220°C zodra het brood in de oven staat. Bak het brood in ongeveer 30 minuten tot de korst mooi bruin is en een hol geluid geeft als je op de onderkant van het brood klopt. Laat afkoelen op een rooster.

Basisrecept bruinbrood: Benodigdheden: 250 gr FunCakes tarwebloem, 250 gr FunCakes 100% volkorentarwemeel, 7 gr FunCakes gedroogde Gist, 25 gr FunCakes broodverbeteraar Bruin, 10 gr zout, 310 ml water (30°C), plastic folie, bakpapier van PME en Wilton afkoelrek. Zie voor de bereidingwijze en afbakken hierboven bij basisrecept volkorenbrood.

Bevat: volkorentarwemeel, gluten, ei, soja, melk, lupine.

Soort product:
Meel (tarwe)
Brievenbus :
Merk:
FunCakes
EANCODE:
EAN8720143512469